ÚTON A SOHA HATÁRÁIG
2017. március 06. írta: bereljautot.com

ÚTON A SOHA HATÁRÁIG

Kár is lenne tagadni, hogy az autó, a vezetés mekkora szabadságot nyújt azoknak a szerencséseknek, akik megszerezték a jogosítványt. Róni a végeláthatatlan utakat, miközben a rádióban fülbemászó muzsika szól, pörögnek a kerekek, suhan a táj, a lehúzott ablakon a szabadság semmivel össze nem téveszthető illata árad az utastérbe.

Szabadság, és nyugalom, bizonyosság a bizonytalanságban, és biztonság.

uton_a_soha_hataraig_2.jpg

Kerouac Úton-ja, és Redmerski A soha határa regénye után sokakban ott motoszkál a soha nem alvó, de egész jól vezető ördög, aki minden egyes autós útnál azt sutyorogja: mi lenne, ha tovább mennél? Ha most az egyszer nem parkolnál le szabályosan párhuzamosan, hanem egy utat kigondolva végigautókáznád az országot, sőt az egész világot?

Csak te, az autó, és az út. Suhannál a végeláthatatlan autópályákon a napsütésben, hegyeken-völgyeken-sivatagokon keresztül, időnként megállnál, hogy megnézhesd a világ legnagyobb pamutgombolyagát, vagy betérnél egy út menti falatozóba, hogy tele hassal falhasd tovább a kilométereket ameddig meg nem érkezel oda, ahova indultál.

uton_a_soha_hataraig3.jpg

Vezethetnél saját autót, vagy béreltet, kirívót, különlegeset, vagy egyszerűt, egyterűt, kisbuszt, cabriot. Utazhatnál egyedül, vagy párban, és szólhatna jazz, punk, pop, rock vagy country, a lényeg, hogy mozgásban legyél. A cél most nem az, hogy eljuss A pontból B pontba. A cél az, hogy élvezd a kalóriamentes kilométer falást, hogy a napközben szétfeszítő gondolatok felett egy villanykörtében megjelenjen a megoldás.

uton_a_soha_hataraig.jpg

Akár egyedül, akár párban indulunk neki a bakancslistánk előkelő helyén tanyázó kalandnak, legyünk úton addig, ameddig meg nem leljük a soha határát.

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/bereljautotcom/

Instagram: https://www.instagram.com/bereljautot/

Forrás / Fotó: Pinterest

Mezei Ágnes Hanna // http://szelencetitkok.blogspot.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://bereljautotcom.blog.hu/api/trackback/id/tr3112315577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása