5 SZTÁR A LEGMENŐBB AUTÓKKAL
2016. december 20. írta: bereljautot.com

5 SZTÁR A LEGMENŐBB AUTÓKKAL

Ezek a pasik nem a bélyeggyűjteményüket mutatják meg, ha meghívnak magukhoz! A hírnév, a pénz és a csillogás néhány sztár esetében irigylésre méltó verda-kollekcióval is együtt jár. Nézzük az 5 legkomolyabb gyűjteményt!
lewis-hamilton-and-his-original-1966-shelby-cobra-427_100509269_l.jpg

DAVID BECKHAM: NEM CSAK A FOCI ÉS A DIVAT

Az egykori sztárfocista ma már tisztes családapa és üzletember, és alig emlékszünk a nonszensz frizurákra és ruhákra, amikben 10 éve még vidáman feszített. Nos, a feltűnésről azért nem mondott le teljesen, de most már egy férfiasabb hobbit választott, mégpedig a különleges és drága autók gyűjtését. A hírek szerint Beckham extra verdái együttvéve körülbelül 1,5 millió fontot érnek, és olyan gyöngyszemek vannak köztük, mint egy Jaguar F Type Project 7, egy Ferrari 612 Scaglietti, valamint egy Cadillac Escalade.

cikk7_1beckhamposzt.jpg

LEWIS HAMILTON: VERSENYSZELLEMBEN

Mivel foglalkozik a világbajnok F1-es pilóta, amikor nem olyan bombázókkal randizik, mint Nicole Scherzinger vagy Palvin Barbara? Természetesen versenyautókat vásárol – jó, ha mindig kéznél van egy, nem igaz? Az összesen 5 millió font értékűre becsült gyűjteményben olyan csodák kapnak helyet, mint egy Pagani Zonda 760 RA, egy klasszikus 1967-es Mustang Shelby GT500 CR, vagy éppen a legfrissebb beszerzésű, limitált szériás LaFerrari. Neki nem kell kocsit bérelnie, ha egy kellemes hosszú hétvégét tervez!

 unnamed.jpg

JAY LENO: MINDENKI ŐT IRIGYLI

Ki gondolná erről a kedves tévés pasasról, hogy annyira rajong az autókért, hogy 35 millió font értékű gyűjteményt rakott össze?! Van itt minden: 1969-es Lamborghini Miura P400S, Bugatti Type 57 Atlantic SC, és többek közt egy McLaren P1 is. Bízunk benne, hogy van is elég ideje ezekkel furikázni az úriembernek, és nem csak a garázsban fényesíti őket a személyzet!

 unnamed_2.jpg

JAMES HETFIELD: A RETRÓ BOLONDJA

Amikor a Metallica egyik alapítója és frontembere, James Hetfield nem rocksztáros kötelezettségeinek tesz eleget, akkor szívesen bütyköl régi kocsikat, amiket aztán megversenyeztet különböző szakkiállításokon, aztán némelyiket még el is árverezi valamilyen jótékony célra. De nem ám akármilyeneket! Olyan járgányok büszke tulajdonosa, mint egy 1936-os Auburn Roadster, egy 1937-es Lincoln Zephyr, és egy díjnyertes, egyedi Jaguar Black Pearl.

 

RALPH LAUREN: BIZNISZ ÉS KOCSIK

Amellett, hogy Ralph Lauren a világ egyik legnagyobb divatcégét vezeti és mértéktelenül tolja az önbarnítót, arra is szakított időt az elmúlt években, hogy összerakjon egy nagyjából 140 millió font értékű autó gyűjteményt. Az úr persze nem irigy, rendszeresen kölcsönadja a kocsikat múzeumoknak, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa például az 1938-as Bugatti Type 57S(C) Atlantic Vintage-t, az '55-ös Porsche 550 Spydert, vagy épp a McLaren F1 LM-et.

unnamed_3.jpg

Forrás: nationalnumbers.co.uk, therichest.com, MotorAuthority,

Celebrity Car Collectors, jalopnik.com, izismile.com, Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://bereljautotcom.blog.hu/api/trackback/id/tr612063259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saank 2016.12.20. 22:51:30

Jay Leno parkját nem csak a személyzet fényesíti,hanem ő maga is foglalkozik velük.

Egyallampolgar 2016.12.20. 23:32:20

Nem csak fényűzés és csapodár páváskodó eszközök ezek az autók. Közismerten jó befeketetések ha megkapják a megfelelő karbantartást. A híres tulajdonos pedig tovább srófolja az árat a következő értékesítésre.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2016.12.21. 00:28:23

Akkor már inkább bélyeggyűjtemény. Sokkal kisebb helyen elfér, az értéke sokkal nagyobb lehet és nem lehet összetörni. Egy korai, ritka bélyeget nem lehet újragyártani, mint egy mai, limitált kiadású autót. Ez utóbbiak értéke csak a hírveréstől függ (meg a tulajdonosoktól – de ez már elég nevetséges).

ComLo 2016.12.21. 07:25:41

@bestpixel: Én ezzel azért vitatkoznék. A bélyeg egy kis darab papír, aminek csak eszmei értéke van ... ha pedig megszünik az érdeklődés utánuk az elillanhat.
Az autó ellenben használati tárgy, aminél a sok sok beleölt munkaóra mellett, bizony az anyagköltséget is meg kell fizetni.

Szóval ha mindenképp ezt a ketőt akarjuk összehasonlítani, az autóban sokkal sokkal több maradandó értéket látok, mint egy kis darab papírban.

2016.12.21. 08:31:28

@ComLo:

Na most az van, hogy a világ legdrágább bélyege közel 10 millió dollár.
Így mind Bechkam, mind pedig Hamilton mehet a vérbe a soványka kis autógyűjteményével.

oldcars 2016.12.21. 09:54:26

@Látens Inszinuáció:
Huuu, 10.000.000 dolcsi egy bélyeg... Azért a matematika jelen állása szerint és szerintem is 32.100.000 Euro kicsit több, amit ezért az 1957-es Ferrari 335 Sport Scagliettiért ( en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_335_S ) fizettek (igaz ezt nem Backham vette), mint az a túlértékelt papírdarab, aminek haszálati értéke nulla... Ha csak kicsit is ismeri az ember a jelenlegi veterán autó árakat, akkor nem mer olyat leírni, hogy egy belyeg ennyit és annyit ér egy veteránnal szemben... Egyetértve ComLo és bestpixel által megfogalmazott maradandó (használati) érték és eszmei érték hasonlattal...

jobbal 2016.12.21. 10:04:55

@Látens Inszinuáció: A soványka kis autógyűjtemény csak a poszt írója szerint ilyen karcsú, ha vette volna a fáradságot és valóban leírja kinek milyen autói van akkor kicsit más adatok jönnek ki. De hát kinek a bélyeg kinek az autó.

2016.12.21. 11:12:42

@oldcars:

Én csak és kizárólag a két csóka autógyűjteményéről írtam, hogy az karcsú a 10 milliós bélyeghez képest.

Slusszpoénként elárulom Neked, hogy a nagybátyám volt a Veterán Autók Szövetségének a főtitkára,- igaz, jelenleg már nyugalmazott -, tehát némileg képben vagyok a veterán autók értékével annál is inkább, mivel neki igen komoly gyűjteménye van - igaz, jobbára "csak" katonai céllal használt járművekből.
Rákereshetsz a neten. Borsche Károly a becsületes neve.

oldcars 2016.12.21. 13:46:37

@Látens Inszinuáció:
Hiszek neked, nem kell bizonygatni... Veterán téren magam is gyűjtő lennék... (valószínűleg magyarországi top10-be benne is lehetek), de ez nem ide tartozik. Sajnos a cikk írója valamilyen oknál fogva nem fejtette ki a részleteket, ezért sugalmazhatja a cikk, hogy "CSAK" ennyi van Nekik, de ez nem így van! Ha csak Hamiltonnak vesszük alapúl, repülőgépe 3db rekord árú bélyeg (igaz ez nem autó, de a bélyeg sem jármű), de az író nem említi a limitált Mercedes SLS AMG, Maserati GranCabrio Sport, McLaren MP4-12c, Mercedes-Benz SLR McLaren, Shelby 427 Street Cobra...stb. Külföldi oldalakon lehet olvasni, hogy kb 200.000.000 azaz 200 milló dollárra becsülik a járműveik értékét... Mindegy, távol álljon tőlem, hogy vitatkozni akarjak...
süti beállítások módosítása